a

DOQDrive

a

Ki digitális írástudó?

Elcsodálkoznánk, ha a postán, vagy hivatalokban megkérdeznék tőlünk, hogy tudunk-e írni?

Pedig a kérdés nem is olyan furcsa, ha a megszokottól egy kicsit más kontextusba helyezzük. A XXI. században már nem az a kérdés, hogy milyen szépen gömbölyítjük a betűket, hanem az, hogy hogy boldogulunk a digitális térben, azaz digitális írástudók vagyunk-e?

A mindennapi élet során hányszor találkozunk mostanában azzal, hogy valaki három x-et tett az aláírása helyére?

Nem találkozounk ilyennel, ugye?

Pedig ha valaki nem sajátítja el a digitális technika fejlődésével járó ismereteket, könnyen lehet, hogy digitális írástudatlanná, azaz analfabétává válik.

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül, hogy valamit nem papír alapon írunk alá.

Amikor a bankban aláírjuk a pénzfelvételi bizonylatot (ezt egy elektronikus aláírótáblán tesszük), a számítógép pillanatok alatt kideríti, hogy az aláírási címpéldánynak megfelelő-e az aláírásunk. A futár, amikor kihozza a csomagunkat, már rég nem papíron írjuk alá, hogy átvettük és ahhoz, hogy mondjuk a számítógépen, tableten, telefonon dolgozzunk egyre többször fordul elő, hogy egy digitális azonosítót, vagy biometrikus azonosítót kell megadnunk, mielőtt hozzákezdenénk a munkánkhoz.

Sokkal rövidebb időn belül, mint sem gondolnánk a digitális aláírás (ami nem a pinpados megoldás) szoros részét fogja képezni az életünknek.

Nem lesznek papírok. (Vagy sokkal kevesebb, mint most.)

Nem lesz szükségünk tollra.

A jogi bizonylataink, mint szerződés, blokk, számla nem papírra nyomtatva fognak létezni.

Mindenki rendelkezni fog egy egyedi, megismételhetetlen, beazonosítható, hamisíthatatlan digitális aláírással, amivel ellátja a digitális dokumentumokat.

A jó hír az, hogy ezt mi döntjük el, hogy ez mikor fog megtörténni. Nem az a kérdés, hogy megtörténik-e, hanem sokkal inkább az, hogy mikor és hogy mi „csak” sodródunk a jövő felé, vagy pedig lépünk is felé egyet és már most teszünk azért, hogy rendelkezzün digitális aláírással.

Persze, meg van mindennek a kockázata, hiszen amikor aláírunk valamit, akkor vállaljuk magunkat és a digitális aláírással pontosan ez történik. Beazonosíthatóan vállaljuk magunkat. Viszont cserébe mi is tudjuk, hogy amit más aláír a mögött egy valós, azonosított, számon kérhető ember van

A DOQdrive-val hamarosan digitális alapon szerződhetünk majd.

Ez mennyire egyszerűsítené a céges mindennapokat?

*************************************

Tehát visszatérve az alapkérdéshez Te digitális írástudó vagy?

Szeretnél az lenni?

Szeretnék digitális aláírást:

You don't have permission to register