DOQdrive vs. dokumentum szkenner alkalmazások

A hetekben kapott az iOS új dokumentum szkenner alkalmazást. Ez körülbelül a Microsoft Office Lens alkalmazásának felel meg, így már mindkét platformon van olyan alkalmazás, ami a telefonunkat ‘szkennerré alakítja’.

Mennyiben hasonlítanak ezek a DOQdrive-hoz?

Annyiban mindenképpen, hogy dokumentumokat tudunk velük digitalizálni, papír alapú iratokat tudunk a felhőnkbe varázsolni, hogy bárhonnan elérjük azokat.

DE!

Ha csak simán beszkenneljük a dokumentumainkat, akkor a digitális dokumentumainknak csak mi magunk örülhetünk, hiszen a szerződéseinket, blokkjainkat, akármilyen más fontos iratunkat papíron is meg kell őriznünk, a digitális verziója nem fog hiteles dokumentumként viselkedni.

 

EZZEL SZEMBEN:

A DOQdrive által beszkennelt dokumentumok úgy viselkednek, mint a papír alapú testvérei, annak minden jogi hatását hordozza a hitelesítés funkciója miatt. Nem jelent problémát ha a papír doksi elveszik, megrongálódik, hiszen nekünk megvan a hiteles másolata a DOQdrive-unkban!

HOGYAN CSINÁLJA EZT A DOQdrive?

A törvényi előírás engedélyezi, hogy hogy papír alapú okiratot hiteles elektronikus másolattal helyettesítsünk egy eljárás során, ha az minden előírásnak megfelel (elektronikus aláírással, időbélyeggel , GPS koordinátával ellátott, utólag nem módosítható) A DOQdrive minden előírásnak megfelel, az általa készített képek, így használhatóak egy az egyben a papír helyett, ráadásul mindezt egy ingyenes applikáció keretében.