Biztonságos Digitális Társadalomért Egyesület

Sokan sok éve dolgozunk a digitális világban a digitális transzformáción, rengeteg informatikai megoldást láttunk,mégis úgy érezzük, sokszor egy helyben toporgunk.

A BIDITA társadalmi szerepvállalásai

A Biztonságos Digitális rsadalomért Egyesület célja, hogy olyan eszközrendszert adjon a magánember és ezen keresztül a privát szféra kezébe, amely valóban hordozza azon garanciákat, amelyeket a fizikai világban már megszoktunk és természetesnek veszünk. Szűnjön meg a digitális kiszolgáltatottságunk és kezdődjön meg a tényleges digitális rendszerváltás, ahol minden folyamat valóban digitális.

Magánemberek jogainak megvédése a digitális térben

A DOQdrive nem más, mint egy egyszerűen és díjmentesen használható mobil alkalmazás.

A DOQdrive által készített kép sokkal több mint egy sima kép. Kiváltja a papíralapú dokumentumok szerepét, az ugyanis elveszhet, megsemmisülhet, a DOQdrive-ba feltöltött dokumentum azonban soha! Az így tárolt dokumentumok, fényképek elektronikus formában is hordozzák bizonyító erejüket és eredetinek minősülnek. Ezt jogszabály biztosítja.

Az alkalmazás használatával nagyot léphet előre a papírmentesség felé!

playitunes

Társadalom közbiztonságának megóvása

A DigiPol mobil applikáció és a hozzá kapcsolódó dokumentum kezelő rendszer lényege és legfőbb jelentősége, hogy nagy mértékben fokozzaMagyarország és az EU összes országának közbiztonságát, hisz EU jogszabályok alapján működik. (eIDAS)

A DigiPol rendszer legfontosabb eszköze, úgyszólván fegyvere a mindenki által használt mobiltelefon, melyre fejlesztésünknek köszönhetően, bárki számára kivezettük a hiteles adatok és információk készítésének lehetőségét.

Az új generáció felkészítése a biztonságos digitális társadalomban való életre

A fiatalabb generációk életük nagy részét már ma is a digitális térben élik. Itt tanulnak, szórakoznak, kommunikálnak és megosztják egymással élményeiket, tapasztalataikat. Ezen folyamatok ugyanakkor rájuk nézve komoly veszélyeket rejthetnek. Ők még nem is gondolják, hogy máshol mások ezen adataikkal visszaélhetnek, ezért azokat védeniük kellene.

Célunk ezen generációk felkészítése a megfontolt, biztonságos digitális társadalomban való részvételre, valamint a digitális írástudásra való oktatás, képzés, hogy hol mikor és mire használhatják a jövő eszközrendszerét.

3 dolog amit fontos, hogy tudj a digitális térről!

Azonosítás

Ma már lehetséges, akár egy mobiltelefon segítségével is, egy konkrét személy azonosítását elvégezni távolról, személyes találkozó nélkül.

Szerződő képesség

mobiltelefon segítségével is, egy konkrét személy azonosítását elvégezni távolról, személyes találkozó nélkül.</p> <p>Szerződő képesség</p> <p>Távoli azonosításra visszavezetve, joghatással bíró eredeti, de papírmentes dokumentumokat hozhatnak létre szerződő felek egymás között.

Hiteles információk

joghatással bíró eredeti, de papírmentes dokumentumokat hozhatnak létre szerződő felek egymás között.</p> <p>Hiteles információk</p> <p>Mobilkészüléked segítségével készíthetsz hiteles fényképeket, hangfájlokat, videókat és papírmentes dokumentumokat, melyek teljes körűen megvédik jogaidat.

TRANSZFORMÁLUNK

Sokan sok éve dolgozunk a digitális világban a digitális transzformáción, rengeteg informatikai megoldást láttunk, mégis úgy érezzük, sokszor egy helyben toporgunk. Azért érezzük így, mert a digitális transzformáció akkor tud teljesen megvalósulni, ha az nem csak a cégek, hanem a magánemberek szintjén is megvalósul. Ezt viszont hiányoljuk. Miért? Azért, mert a magánember teljes mértékben kiszolgáltatott.

Ahány féle szolgáltatást vesz igénybe, annyi féle módon és szabály szerint kell kommunikálnia és ügyet intéznie az adott szolgáltatóval. Magánemberként el vagyunk veszve a digitalizáció rengetegében, így aktív hozzájárulásunk nélkül, ad hoc módon veszünk részt a digitális rendszerváltásban, ha egyáltalán beszélhetünk erről.

MEGFORDÍTJUK AZ ÁRAMLÁST!

Fordított világban élünk, ahol a magánembernek kell alkalmazkodnia a digitális térben szolgáltatást nyújtó cégekhez és magához az államhoz is. Azt gondoljuk, hogy ezen változtatni kell. Változtatni, mégpedig azért, hogy a világunkat valóban digitalizálni tudjuk, végbe menjen a tényleges digitális rendszerváltás, de oly módon, hogy megszűnjön a kiszolgáltatottság ugyanakkor egyszerűsödjön az elektronikus ügyintézés.

Ha ezt el tudjuk érni, az jó értelemben is magával rántja majd a céges világot, hiszen a magánember a céges világban is aktív felhasználó, különböző szerepkörökben működik digitálisan is.

TUDATOS KÖZÖSSÉGET ÉPÍTÜNK!

Az Egyesület munkájában olyan szakértők vesznek részt, akik a maguk területein szakembernek számítanak és segítenek nagyon konkrét folyamatok digitális leképezésében a már említett garanciák biztosítása mellett. Értéket ott teremtünk, ha ezeket az „eseteket” (use-case) a digitális világ résztvevőinek adjuk azzal, hogy nézzétek, megvan, kitaláltuk, alkalmazzátok.Arra számítunk, hogy ezáltal nem csak egy önmagáért létező közösséget teremtünk, hanem olyan elkötelezett szakértőket tudunk magunk mellé állítani, akiknek fontos a digitális értékteremtés nem csak anyagi, hanem egyéb jóléti szempont miatt is.

A digitális rendszerváltás nem mehet végbe két fontos pillér megléte nélkül:

Anélkül, hogy a digitális eszközrendszer nem kellően ergonómikus és egyszerű, valamint ameddig nem egyértelműen meghatározható egy konkrét személyazonosság a digitális térben.

Lennél BIDITA tag?

Formáld Te is velünk együtt a jelent, hogy a jövő digitális társadalma tudatos legyen, adatai biztonságban legyenek!

You don't have permission to register